Arbeidsrecht voor B Corps en sociaal ondernemers

Bruggink & Van der Velden was in 2015 het eerste advocaten- en fiscalistenkantoor in Nederland dat een B Corp certificering in de wacht sleepte. We zijn nu opnieuw erg trots dat onze hercertificering binnen is!

Wij zijn Bruggink & Van der Velden en wat wij doen is het makkelijkste als volgt te omschrijven: wij maken complexe vraagstukken simpel en doen dit met een gezonde dosis ondernemingsgeest. BvdV kent een combinatie van advocatuur (civiel en publiekrecht) en belastingadvies (belastingrecht). We zijn gestart in het voorjaar van 2006 en inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot kantoor in Utrecht.

De filosofie van ons kantoor is uniek binnen de advocatuur: ‘Wij stimuleren onze collega’s om parttime te werken tijdens normale kantooruren’. BvdV gelooft dat een goede balans tussen werk en privé onmisbaar is voor de creativiteit, ondernemerschap en wetenschappelijke kwaliteit van de medewerkers.De filosofie van B Corps past ontzettend goed bij de filosofie van ons kantoor en bij ons team en daarom hebben wij in 2015 met succes een certificering aangevraagd.

building better//B Corps

B Corporations zijn bedrijven die hun kracht gebruiken om sociale en ecologische uitdagingen aan te gaan en vanuit deze mindset bedrijfsdoelstellingen formuleren. B Corps zijn onmisbaar in de transitie naar een nieuwe economie, omdat zij andere bedrijven inspireren om niet alleen de beste van de wereld te worden, maar juist het beste vóór de wereld te zijn. B Corps worden gecertificeerd door B Lab, de onafhankelijke non-profit achter B Corp. B Lab biedt bedrijven door middel van het B Impact Assessment een gratis online management tool waarmee bedrijven hun impact kunnen meten op vijf verschillende gebieden: Governance, Workers, Community, Environment en Impact Business Model. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om B Corp te worden wanneer zij tenminste 80 van de maximaal haalbare 200 punten halen.

building better//worlds

Momenteel zijn er meer dan 1500 gecertificeerde B Corps, verdeeld over meer dan 130 industrieën en 43 landen. Bekende B Corps zijn  Ben & Jerry’sTony’s ChocolonelyEtsy en Triodos Bank.

Waren we in 2015 nog één van de weinige bedrijven die met het B Corp logo mochten prijken, inmiddels zijn er al 50 B Corps in Nederland. Een groeiende groep bedrijven die de lat hoog legt als het gaat om sociale en/of ecologische impact, transparantie en verantwoordelijkheid. Bij BvdV leggen we die lat niet alleen hoog voor onszelf, we willen sociaal ondernemerschap ook stimuleren, zoals wij bijvoorbeeld deden met ons initiatief De Tienduizend. Hier kan je terugkijken hoe gaaf dat was.

In september 2016 behoorden wij tot de 10% best presterende B Corps op het onderdeel werknemers en maakten wij deel uit van de Best for the World lijst. B Corp heeft ons nu ook laten weten dat wij opnieuw zijn gecertificeerd! Dat is een feestje waard!

 

Workshop Arbeidsrecht

Feest vieren is het leukste met vrienden. Daarom organiseren we op donderdag 11 mei 2017 de Workshop Arbeidsrecht voor B Corps // sociaal ondernemers. Gratis en voor niets. Omdat je nu eenmaal trakteert als er iets te vieren is.

 

Waar: SIF Utrecht, Voor meer informatie en aanmelden  -> www.sifutrecht.nl
Wanneer: 11 mei 2017
Tijd: Inloop vanaf 14:30 uur, workshop van 15:00 tot 17:00, borrel vanaf 17:00 uur

 

 

Daniël Maats

Daniël staat onze klanten bij in alles wat te maken heeft met arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Daarbij vindt hij het van groot belang om eerst tot de kern van een probleem of vraag te komen. Profiel

 

Peter Klootwijk

Peter adviseert en procedeert voornamelijk op het gebied van het insolventierecht en (algemeen) ondernemingsrecht. Hij staat de curatoren van BvdV bij in faillissementen of treedt op namens ondernemers. Profiel

 

Iaira Boissevain

Iaira is gespecialiseerd in veterinair recht en praktisch dierenrecht. Praktisch, omdat het gaat over veterinaire problemen, koop en verkoop, aansprakelijkheid of eigendomsgeschillen, algemene voorwaarden voor een dierenbedrijf, maar ook om beleid en overheid of zelfs strafrecht.    Profiel

SIF Utrecht
accounts@sifutrecht.nl