Ben je helemaal Mesjokke!?

Per de antropoloog en Luc de kunsthistoricus zijn Mesjokke van cacao. Daarom maken we verantwoorde, ongehoord lekkere chocoladerepen.

Direct Trade

Onze cacao verkrijgen we door ‘Direct Trade’ wat betekent dat we onze bonen direct bij de cacaoboeren inkopen. De boeren krijgen een eerlijke prijs en wij weten precies waar onze bonen vandaan komen, hoe ze zijn behandeld, wie ze heeft geplukt én dat ze van een fantastische kwaliteit zijn. Bovendien werken we enkel met ‘specialty cacao’: cacao van de types Trinitario of Criollo, want die geven de meest diepgaande en prikkelende smaken aan onze repen. In ons fabriekje in Nieuwegein verwerken we de rauwe bonen tot een reep, waarbij we elke stap in het productieproces –van het roosteren tot en met het inpakken- zelf uitvoeren. Klabats!: een bean-to-bar chocolade met een cacaobeleving waar je wild van wordt

De wereld van cacao

Wij zijn met elkaar aan een gek avontuur begonnen op zoek naar de unieke smaken en verhalen achter eerlijke cacaovariëteiten. Tijdens onze voortdurende ontdekkingstocht worden we keer op keer verrast door de enorme variëteit aan cacaobonen. Elke boon geeft een eigen smaak aan een reep chocola, afhankelijk van land van herkomst, type cacaoboon en de manier van fermenteren en drogen op de plantage. De wereld van de cacao is zó groot dat we elke dag weer nieuwe smaken, nieuwe technieken en nieuwe gepassioneerde mensen ontdekken.

Trek gekregen in de Mesjokke chocolade

www.facebook.com/mesjokkechocolate
www.instagram.com/mesjokkechocolate

Esmé van Dijk
esme@sifutrecht.nl