Blockchain 030 LAB

Elke maandag organiseert Blockchain030 een open LAB dag bij ons in de Social Impact Factory Utrecht. Dit is dé plek waar partijen met blockchain kennis en partijen met blockchain toepassingen elkaar treffen. Om een beeld te geven waar er tijdens deze LAB sessies op gebroed wordt gaan we elke week een korte update geven. Raak je geïnspireerd? Kom dan zeker een keer langs! 

Deze week (3 september) is onder andere gewerkt aan:

  1. Blockchain en healthcare in samenwerking met Vl@t: afgelopen week is onderzocht hoe big data, AI en blockchain aanvullend gebruikt kunnen worden.
  2. Rotterdam The Hague Virtual Energy Hub (Bart Roorda, blockbar Den Haag) presenteerde plannen om een decentrale opslag voor gegevens uit de slimme meter te realiseren waarbij gebruik gemaakt gaat worden van een bounty programma voor het belonen van de (te vormen) community.
  3. BlockchainPubquiz (blockchain030): een pubquiz over blockchain die gebruik maakt van smart contracts op de Ethereum blockchain en IPFS opslag van gegevens (work in progress!)

Voor volgende week staat een hands-on dag op het programma waarbij geëxperimenteerd gaat worden met smart contracts voor decentrale provenance bij de productie van duurzame katoen op de hyperledger permissioned blockchain.

Wil je een eigen project inbrengen of uitzoeken of jouw toepassing baat heeft bij blockchaintechnologie: kom dan langs! Iedere maandag op de zolder van SIF tussen 10 en 17 uur.

Esmé van Dijk
esme@sifutrecht.nl