Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

​ Impact Café: Reizen en het klimaat #5

11 september 2019 - 19:30 - 22:00

Zon, zee, schuldgevoel? Jouw zomervakantie en het klimaat

Voor veertig euro naar Venetië, drie keer per jaar op vakantie, even ontspannen op Bali. Het lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. We willen vaak, goedkoop en zo ver mogelijk op vakantie. Maar ook in eigen land is de camping of dat idyllische hotelletje met het openbaar vervoer vaak eigenlijk niet te bereiken. Hoe erg is dat? En wat valt er aan te doen? Ervoor kiezen om niet meer te vliegen voelt als een radicale keuze, en de alternatieven zijn niet altijd even aantrekkelijk: de trein duurt lang en is soms zelfs duurder dan het vliegtuig. Tegelijkertijd blijft de overheid werken aan de uitbreiding van Schiphol. Waar ligt de verantwoordelijkheid en wie heeft de oplossing?

Tijdens de vijfde editie van het Impact Café gaan we het gesprek aan over de vakanties van de toekomst. Kunnen we blijven vliegen? Welke alternatieven zijn er? En als je eenmaal op locatie bent aangekomen, welke opties heb je dan? We stellen deze en andere vragen aan experts uit de industrie, politiek, en wetenschap en helpen jou op weg met de keuzes voor jouw zomervakantie.

Kom op woensdag 11 september naar het Impact Café en praat mee!


> Datum: woensdag 11 september

> Tijd: 19:45-21:30 (inloop vanaf 19:30)

> Locatie: The Social Impact Factory, Utrecht

> Toegang: gratis


Over het Impact Café 

De aarde warmt op en de oceaan ligt vol plastic. Wat kan jij eraan doen? Is veganistisch eten, minder vliegen of vintage shoppen voldoende? Welke verantwoordelijkheid ligt er bij het individu, en waar moeten bedrijven of politici actie ondernemen? Het duurzaamheidsvraagstuk is complex en grootschalig. Als consument zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Het Impact Café is een plek om antwoorden te formuleren. In de schaduw van het kunstwerk Skyscraper, de plastic walvis die van januari tot juni 2019 in de Singel voor Tivoli Vredenburg ligt, wordt besproken hoe bewustzijn kan worden omgezet in concrete oplossingen en acties. Tijdens vijf edities worden studenten en recent afgestudeerde alumni van de UU uitgenodigd om met experts in gesprek te gaan, en samen tot nieuwe inzichten te komen. Het zijn interactieve avonden waarop de sprekers naar aanleiding van een aantal stellingen de ruimte krijgen om te discussiëren en vragen te beantwoorden uit het publiek. De avonden worden begeleid door een moderator. Praat mee over kleding, voedsel, plastic, gedrag en nog veel meer!

Impact Café is een initiatief van de faculteit REBO van de Universiteit Utrecht, van en voor studenten van de Universiteit Utrecht, in samenwerking met externe partners.

INSCHRIJVEN

Gegevens

Datum:
11 september 2019
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Social Impact Factory Utrecht
Vredenburg 40
Utrecht, Nederland
+ Google Maps