Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

œ Ontmoet Frank Weijers: Spelen met Ruimte

16 april 2018 - 17:00 - 21:00

Hoe komt het dat zoveel mensen in het onderwijs onvoldoende ruimte ervaren om te doen wat hun bedoeling is, op manieren die bij hen passen?

Frank Weijers neemt ons mee in zijn eenvoudige oplossingsstrategie om te starten met dat wat de bedoeling is. De 4e masterclass in een serie over leiderschap waarin we je kennis, inzichten en direct toepasbare tools aanreiken. We gaan met Frank de diepte over het thema ‘Spelen met ruimte’, gaan tijdens een ‘diner pensant’ met elkaar in gesprek en delen daarna ideeën en vraagstukken die naar voren komen. Op de avond ontvang je zijn nieuwe boek ‘Ruimte’ en krijg je instrumenten in handen om er direct zelf mee aan de slag te gaan.

Spelen met Ruimte

Hoe komt het dat zoveel mensen in het onderwijs onvoldoende ruimte ervaren om te doen wat hun bedoeling is, op manieren die bij hen passen? En hoe komt het dat ze tegelijkertijd van alles doen waarvan ze zeggen: ‘Dat is niet onze bedoeling’ en ‘Dat past niet bij de manieren waarop wij onze bedoeling willen waarmaken’?

De oplossing ligt voor de hand: stoppen met datgene wat niet de bedoeling is en benutten van de daardoor vrijgekomen ruimte in tijd, geld en energie om te doen wat tot nog toe niet werd gedaan, maar wat wel de bedoeling is.

Om die eenvoudige oplossingsstrategie daadwerkelijk te kunnen toepassen is het noodzakelijk om achtereenvolgens:

– de relatie tussen richten (wat is de bedoeling), verrichten (wat doen we feitelijk) en inrichten (hoe maken we dat mogelijk) in kaart te brengen;

– je bewust te worden van hetgeen nodig is te stoppen en wat nodig is te beginnen;

– de nodige moed te verzamelen om de voornemens in actie om te zetten;

– tot actie over te gaan: te stoppen met dat wat niet bijdraagt aan de bedoeling en doen wat wel de bedoeling is.

In de masterclass zal Frank ons meenemen in dit proces aan de hand van een krachtig model dat hij heeft beschreven in zijn boek Ruimte. Het boek Ruimte geven we je op deze avond cadeau. Tijdens de masterclass reiken we tools aan om er zelf direct mee te kunnen werken binnen je eigen onderwijscontext.

 

Frank Weijers

Frank Weijers (1957) werkte bij een aantal scholen als interim-rector/directeur, leidde enkele internationale onderwijsprojecten, zette op Curaçao het Vespucci College op en werkt al enkele decennia als onafhankelijk proceskundige in onderwijsinstellingen. Hij is auteur van de boeken Spelen met ruimte (2015) en Ruimte – stop met onzin, doe wat de bedoeling is (2017). Hij wordt eerst en vooral gedreven door het verlangen bij te dragen aan meer inclusiviteit in de wereld, te beginnen in het onderwijs. Daartoe werkt hij vanuit de filosofie van Deep Democracy en de daarbij behorende methodieken.

Meer informatie over Frank Weijers en zijn werk: www.spelenmetruimte.nl

 

INSCHRIJVEN

Gegevens

Datum:
16 april 2018
Tijd:
17:00 - 21:00
Kosten:
€75

Locatie

Social Impact Factory Utrecht
Vredenburg 40
Utrecht, Nederland
+ Google Maps