Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kennissessie Code Sociale Ondernemingen

20 juni 2018 - 14:00 - 17:00

Ben je (sociaal) ondernemer en toe aan een diepgaande doorlichting van je bedrijf, dan is dit een uitgelezen mogelijkheid hiertoe!

Op 20 juni a.s. organiseert de Social Impact Factory samen met Social Enterprise NL de kennissessie “Code Sociale Ondernemingen” in Utrecht. De workshop biedt je de kans om als ondernemer met frisse blik je eigen onderneming aan een grondige doorlichting te onderwerpen.

Sociaal Ondernemen heeft de laatste jaren steeds meer inhoud en erkenning gekregen in Nederland. Er is steeds meer behoefte en noodzaak bij sociaal ondernemers om zich duidelijk te positioneren naar overheden, consumenten, opdrachtgevers en andere partners vanuit hun sociale drijfveren. Daarom is de Code Sociale Ondernemingen door Social Enterprise NL ontwikkeld, gebaseerd op de grondslag ‘impact first’ en vijf principes: missie geborgd, betrokken stakeholders, zorgvuldig financieel beleid, constructief lid van de gemeenschap en proactieve transparantie.

Maar hoe pas je de Code toe op je eigen bedrijfsvoering? Deze sessie helpt je om de algemene principes praktisch toe te passen op je eigen onderneming. Samen met een groep collega-ondernemers loop je je bedrijf door aan de hand van een set grondige vragen, over bijvoorbeeld de maatschappelijke vraagstukken waaraan jouw onderneming wil bijdragen, of hoe je missie is uitgewerkt in concrete doelstellingen.

Aanmelden via joost@social-enterprise.nl

“Tijdens de workshop werden de aanwezige sociaal ondernemers uitgedaagd om de visie en missie van hun onderneming te delen en deze, waar nodig, door elkaar te laten aanscherpen. Het is mooi om te merken dat je als sociaal ondernemer veel van elkaar kan leren, ook al doe je heel andere zaken. We zijn allemaal bezig met duurzaamheid en het nemen maatschappelijke verantwoordelijkheid, en dat verbindt.” – Ruben Blanke, oprichter en directeur De Belhamel

INSCHRIJVEN

Gegevens

Datum:
20 juni 2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Social Impact Factory Utrecht
Vredenburg 40
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Overige informatie

Inschrijflink
mailto:joost@social-enterprise.nl