Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Mark Mieras | De Wetenschap Achter Leren

15 februari 2018 - 18:30 - 21:00

Een event voor schoolleiders, teamleiders en anderen die in een positie zijn om met een groep mensen het onderwijs in beweging te brengen!

Programma

18:30 – 19:00 uur Ontvangst met een kleine maaltijd
19:00 – 21:00 uur Masterclass met Mark Mieras

Een duik in de hersenen
Onze hersenen zijn geschapen om samen onderweg te zijn. Een sociale, nieuwsgierige, speelse en open houding helpt ons leren. Dat geldt voor schoolleiders en leraren even goed als voor leerlingen. In zijn lezing neemt wetenschapsjournalist Mark Mieras met ons een duik in de hersenen. Wat gebeurt er in die hoofden? Hoe werkt leren echt (dat is anders dan we meestal denken)? Waarom leren leerlingen sneller van leraren die ook zelf plezier hebben in leren? En hoe organiseer je dat plezier voor jezelf, vooral ook waar de uitdaging ongemakkelijk is, waar het werk schuurt en schrijnt?

Uitgaan van verschillen
Samen onderweg zijn, dat betekent uitgaan van verschillen. Mieras laat zien dat de evolutie breed heeft ingezet op verscheidenheid. Elk brein is anders en wat wij ’normaal’ noemen heeft weinig betekenis. Intelligentie en innovatie bestaat juist per gratie van het overbruggen van verschillen. Mensen zijn geboren als teamspelers.

Creëer een lerende organisatie
Samen onderweg zijn, dat betekent trouw zijn aan elkaar en vooral aan jezelf. Mieras toont de nauwe band van het leerproces met intrinsieke motivatie en persoonlijk commitment. Hij toont hoe een doorgeschoten vertrouwen in industriële efficiëntie het leerproces in onze hersenen belemmert. Mark Mieras reikt tools aan voor het creëren van een lerende organisatie, waarbij uitgegaan wordt van de evolutionaire verscheidenheid en het persoonlijk commitment.

Meer over Mark Mieras
Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist maar vooral bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend en tegelijk ook heel herkenbaar beeld van ons bewegelijke brein. Mieras, studeerde cum laude af in de theoretische natuurkunde en is een veel gevraagd spreker. Hij is al jaren een warm pleitbezorger van op neuropsychologisch inzicht geïnspireerde onderwijsvernieuwing.

Klik hier om ook de andere events in de Social Impact Factory agenda te bekijken.

INSCHRIJVEN

Gegevens

Datum:
15 februari 2018
Tijd:
18:30 - 21:00
Kosten:
€95

Locatie

Social Impact Factory Utrecht
Vredenburg 40
Utrecht, Nederland
+ Google Maps