Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

S2M Social Impact Festival

12 oktober 2018 - 19:00 - 21:00

S2M Social Impact Festival

Wat gebeurt er allemaal op het gebied van sociaal ondernemerschap in Utrecht? Welke innovatieve start-ups met hun wereldverbeterende ideeën zijn er? Wil jij je netwerk uitbreiden en kennis maken met de mensen die bezig zijn met of geïnteresseerd zijn in sociaal ondernemerschap? 

Vrijdag 12 oktober kom je er achter tijdens het sociaal ondernemerschap festival in de Social Impact Factory Utrecht. Vanaf 19:00 kun je over de social impact market lopen en aan diverse activiteiten meedoen. 12 oktober maakt deel uit van een groot spektakel dat in het kader van de concept launch samen met stadsbrasserie en bar de Utrechter wordt georganiseerd (dit event is vanaf 17:00 uur voor genodigde).

Op de eerste verdieping zijn verschillende activiteiten en workshops te bezoeken, allen met als thema sociaal ondernemerschap in en om Utrecht. Naast het deelnemen aan verrassende workshops biedt deze avond ook ruimschoots gelegenheid om andere ondernemers te ontmoeten. Op de benedenverdieping kun je vanaf 20:00 uur genieten van live jazz muziek en vanaf 21:00 uur komt er een DJ draaien.

In een creatieve setting faciliteert Seats2meet een terugkerend evenement waarbij ondernemers een podium krijgen. Hiermee ontstaat een afwisselend en inspirerend programma van workshops, presentaties, webinars en inspiratietafels. Tijdens het open podium krijg je volop de kans om jouw kennis te ontwikkelen, anderen te ontmoeten en te netwerken.

Het programma van 12 oktober ziet er als volgt uit:

  • 19:00 Inloop
  • 19:15 Eerste workshopronde
  • 20:00 Pauze
  • 20:15 Tweede workshopronde
  • 21:00 Netwerkborrel  

 

Eerste ronde

Zaal 1: Fix the world and make money
Laboratoria – Code your way to a better future

In Peru biedt Laboratoria vrouwen de kans om de sloppenwijk te ontsnappen door ze op te leiden als programmeur. Hoe ervaren deze vrouwen de intensieve training en lukt het om een toppositie te bemachtigen? Trailer: klik hier.

Zaal 10: Loes ten Berge – Visueel communiceren
Wil jij ook leren om visueel te communiceren door middel van begrijpend tekenen? Ik leer je een paar getekende vormen en een ‘oh zo werkt dat!’ open blik waarmee jij heel makkelijk kan gaan tekenen. Begrijpend tekenen is op vele manieren in te zetten, voor jezelf of in communicatie met anderen.

Zaal 3: Stichting Social Impact Factory
Creëer je impact verhaal!
Ondernemingen met impact: er zijn er tegenwoordig steeds meer van. Maar hoe creëer je een idee dat zowel sociaal als ondernemend is? In deze mini-workshop impact verhalen creëren krijg je de kans om met de twee kanten van impact ondernemen aan de slag te gaan. Heeft jouw impact verhaal een boost nodig? Of heb je nog niet nagedacht over financiering? Wij helpen je een stapje verder! Kom jij jouw impact verhaal met ons neerzetten?

Zaal 6: GeluksBV
Werk aan je Geluk – De best betaalde baan die je ooit zult krijgen!
Tijdens de workshop neemt de GeluksBV je mee in wat geluk is, welke factoren van belang zijn voor jouw werkgeluk en ervaar je wat je kan doen om jouw werkgeluk te vergroten. Doe mee!

Tweede ronde

Zaal 1: Fix the world and make money
House of Eléonore — Diamonds out of a machine

Elke vrouw is gek op diamanten, wellicht totdat ze weet hij deze gemaakt zijn. Het Amsterdamse juwelenhuis House of Eléonore zet in op fairtrade goud en duurzame, laboratory created, diamanten. Echter is dit de oplossing voor de gevreesde bloeddiamant? Trailer: klik hier

Zaal 10: Blockchain030
Blockchain
Het afgelopen jaar is bij Blockchain030 binnen een aantal concrete projecten onderzocht hoe blockchain technologie kan worden ingezet. In deze workshop delen de we lessen die we tot nu toe geleerd hebben en laten we spelenderwijs zien wat de do’s en dont’s zijn bij het praktisch gebruik van blockchain.

Zaal 3:  Stichting Social Impact Factory
Creëer je impact verhaal!
Ondernemingen met impact: er zijn er tegenwoordig steeds meer van. Maar hoe creëer je een idee dat zowel sociaal als ondernemend is? In deze mini-workshop impact verhalen creëren krijg je de kans om met de twee kanten van impact ondernemen aan de slag te gaan. Heeft jouw impact verhaal een boost nodig? Of heb je nog niet nagedacht over financiering? Wij helpen je een stapje verder! Kom jij jouw impact verhaal met ons neerzetten?

Zaal 6: Kritische blik op marketingcommunicatie
Voor sociale ondernemers is het enorm belangrijk dat activiteiten optimaal aansluiten bij organisatiedoelen. Samen kijken we kritisch hoe je organisatiedoelen matchen met je marketingcommunicatie activiteiten. Ze neemt je mee in haar aanpak hoe je dit effectief doet.

 

TICKETS

Bestel hier je ticket.  Drankjes zijn voor eigen rekening. Voor de workshop zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar vol=vol.

INSCHRIJVEN

Gegevens

Datum:
12 oktober 2018
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Social Impact Factory Utrecht
Vredenburg 40
Utrecht, Nederland
+ Google Maps