Everything you always wanted to know about Bitcoin / Blockchain

Op dinsdag 28 maart geven Lykle De Vries en Ronald Mulder een masterclass over Bitcoin en Blockchain in SIFUtrecht. Zij doen dit in het kader van de door Ronald van den Hoff samengestelde serie : A roadmap to society 3.0. Dit is alweer de 4e masterclass in de serie van 6 en wederom wordt er een heel relevant en superactueel thema besproken:

Blockchain en Bitcoin
Wat gebeurt er eigenlijk allemaal in Nederland op het gebied van Blockchaintechnologie? Wie houdt zich er mee bezig? Welke bedrijven investeren? Welke startups zijn er? Wat zijn de gezamenlijke initiatieven? Welke mensen zijn er betrokken?

Net als heel veel mensen vraag jij je misschien ook af wat een Blockchain nou eigenlijk precies is en welke problemen het oplost.. Van Bitcoin begrijp je dat het een currency is, maar hoe werkt het precies en zijn er andere Blockchains dan de Bitcoin-Blockchain?

Tijdens de gratis masterclass van dinsdag 28 maart  krijg je antwoord op al deze vragen en begrijp je de context van het belang van blockchain voor de toekomst en de online economie beter. Meld je aan, dat kan hier . Er zijn nog paar plaatsen.

 

2016 is het jaar waarin de term Blockchain zijn piek beleefde

Mogelijk hoorde u al in 2009 over Bitcoin, maar waarschijnlijker is dat u in de afgelopen 18 tot 24 maanden voor het eerst iets las over die nieuwe virtuele valuta. En voordat u goed en wel begrepen had waarom Bitcoin dan de moeite waard zou zijn, hoorde u links en rechts als dat het eigenlijk om de onderliggende technologie gaat: de Blockchain.

Blockchaintechnologie zal volgens de aanhangers kunnen leiden tot een volledige omwenteling in hoe wij online zaken doen met elkaar. Maar het zou ook een vervanger kunnen zijn van traditionele centrale partijen. En men stelt zelfs dat we dankzij blockchaintechnologie zouden kunnen gaan werken met Smart Contracts: contracten die in software zijn vastgelegd en volledig automatisch hun voorwaarden controleren en acties uitvoeren. Dat zou een heleboel mensen het werk kunnen kosten, en de robots en Internet of Things veel grotere gebruiksmogelijkheden kunnen geven.

Maar wat betekent het voor u of voor uw business? We vertellen je hier graag meer over. Kom naar de masterclass of leg op een andere manier contact met ons. 

Over ons
Wij houden de ontwikkelingen rondom Bitcoin, Blockchain en andere zogenaamde cryptocurrencies en smart contract platforms als sinds 2011 goed in de gaten. Daarmee hebben we een ruime voorsprong op vrijwel iedere andere adviseur op dit vlak in Nederland.

Lykle de Vries was in 2014 al co-creator van één van de meest gebruikte en gewaardeerde uitleg-video’s over Blockchain: bitcoinproperly.org/nl. Als BitcoinEvangelist heeft Lykle de afgelopen drie jaar al regelmatig C-level management verteld over de kansen en bedreigingen van deze nieuwe technologie. Hij snapt hoe de techniek werkt, en kent de mogelijkheden, onmogelijkheden en roadmaps van de verschillende platformen.

Ronald Mulder heeft als econoom een heldere blik op de betekenis van deze technologie voor bedrijf en maatschappij. Recent schreef hij een goed ontvangen artikel over de manier waarop blockchaintechnologie een rol kan spelen in de doorontwikkeling van onze economie en samenleving.

 

Wil je meer informatie? www.bitcoinevangelist.nl is een goed begin.

SIF Utrecht
accounts@sifutrecht.nl