Innovatie LABS

LABS : Innovatie met impact voor grote organisaties
Werk met startups als een startup

 

Vind in samenwerking met zelfstandige professionals, start-ups & scale-ups organisatie innovatie met sociaal maatschappelijke impact en profiteer van het onderscheidend vermogen dat deze innovatie jouw bedrijf of organisatie oplevert.

Door deelname aan een LAB van SIFUtrecht profileert een traditionele organisatie zich als een aantrekkelijke partner voor maatschappelijke vernieuwers. De interne cultuur van de organisatie zal veranderen door de ingeslagen weg van open innovatie en er zal een nieuwe, flexibele structuur ontstaan om de gevonden oplossingen in de huidige organisatie te integreren.

Het probleem van veel corporates en grote overheids- en semi-overheidsinstellingen is dat ze niet snel kunnen innoveren. Terwijl de wereld ontzettend snel verandert dankzij steeds sneller vernieuwende technologie is het voor deze partijen niet mogelijk om in te tunen en snel te schakelen.
Zelfstandige professionals, start-ups en scale-ups doen dit wel: ze zijn wendbaar en veranderen gemakkelijk van koers, terwijl ze tegelijkertijd een nieuw businessmodel ontwikkelen. Zij zijn de motor van innovatie en het ligt voor de hand dat grote organisaties samenwerking met startups zoeken. Wat startups op hun beurt missen is de organisatie, de kennis en het netwerk om succesvol op te schalen. Vaak ontbreekt het startups aan de financiële middelen om dit op eigen kracht te doen.

De match ligt voor de hand!

Toch blijkt het in de praktijk voor beide werelden moeilijk om elkaar te vinden.
SIFUtrecht biedt in fysieke-en virtuele LABS de optimale mogelijkheid voor deze match. Wij geloven dat er voor innovatie van een grote organisatie meer nodig is dan het verplaatsen van mensen, dus bieden wij naast de fysieke work- en meetingspace, ook de coördinatie van dit innovatieproces en borgen zo de voortgang en de resultaten.

Het gaat wat ons betreft immers over meer dan startups en corporates verbinden. Bij SIF Utrecht is onze focus ‘sociale impact’. Wij faciliteren vooral innovatie, die gericht is op het transformeren naar duurzame businessmodellen, waarbij ‘winst’ voor ons bestaat uit ‘geld’ EN meetbare sociale impact.   
De gewenste output bepaalt de vorm van het LABprogramma.

LAB Partner

Als LAB Partner werk je samen met zelfstandige professionals, start-ups, scale-ups en andere grote organisaties rond innovatieve oplossingen voor maatschappelijke thema’s.
In onze LABS hanteren we de volgende aanpak:

– FIND (het vinden van innovatieve oplossingen)

– EXPLORE (het begrijpen van innovatieve oplossingen o.a. met behulp van onderzoek Universiteit van Utrecht e.a.)

– SELECT (het selecteren van kansrijke oplossingen)

– DEVELOP (het ontwikkelen van nieuwe, gezamenlijke business modellen)

– GROW (het laten groeien van nieuwe, gezamenlijke business modellen)


Een LAB Partner van de Social Impact Factory Utrecht is echt een partner: 

– Toegang tot al onze programmering zoals bijvoorbeeld de LAB presentaties, de Social Enterprise Days en de SIFUtrecht strategiedagen.

– Exposure in alle uitingen van de Social Impact Factory Utrecht. Door mee te doen aan een LAB laat je zien dat je een innovatieve en daarmee aantrekkelijke partner bent voor maatschappelijke vernieuwers. Wij helpen jouw organisatie om die meerwaarde optimaal te benutten.

In 2017 staan de volgende LABS op de agenda, maar die zijn vanzelfsprekend niet in beton gegoten.

LABS 2017:

LAB future mobility

LAB sociaal domein (jeugd, ouderen, wijken/buurten)

LAB nieuwe organisatievormen

LAB legal & impact finance

LAB healthy urban living (zorg, energie, bouw)

LAB circulaire economie

LAB future of working

LAB technology with impact

LAB transformation of large organizations


Lijkt het je leuk om hier eens verder over door te praten? Of heb je andere vragen?
Laat het me gerust weten.


Meer informatie en aanmelding voor kennismakingsgesprek:
Mail: han@sifutrecht.nl
Tel: +31 06 28262294

Natuurlijk kunnen we je ook even terugbellen!

Terugbelverzoek