Meet Stichting Life Goals: ‘Wij zoeken mensen met een passie voor de kracht van sport’

Meet Stichting Life Goals:   

Wij zoeken mensen met een passie voor de kracht van sport

Stichting Life Goals was een van de eerste organisaties die zich in SIFUtrecht vestigden. Ze begonnen samen met ons op de toen nog onverwarmde en niet ingerichte tweede verdieping. Achteraf gezien was dat een heel bijzondere periode. Met straalkacheltjes en zittend aan gekke tafels voelden we ons de pioniers van SIFUtrecht en het was voor ons heel prettig dat we meteen in contact met onze klanten waren. We kregen heel veel nuttige feedback van Stichting Lifegoals en ze hielpen ons bij het testen van de juiste bureaustoelen voor onze workspaces. Stichting Lifegoals is er nog steeds en wij zitten nu met hen en steeds meer andere startups en organisaties op de eerste verdieping.

Stichting LifeGoals:

“Stichting Life Goals heeft een beweging in gang gezet die we moeten koesteren.” Het was Eberhard van der Laan die dit na afloop van de Homeless World Cup in Amsterdam aan ons vertelde. Met eigen ogen had de burgemeester van Amsterdam op het Museumplein gezien wat sport kan betekenen voor dak- en thuislozen.

Veel bereikt, noodzaak blijft
Bij Life Goals richten we ons op ‘kwetsbare mensen’: mensen die het in hun eentje niet redden. Het aantal kwetsbare mensen in Nederland groeit. Iedereen wordt geacht ‘zelfredzaam’ te zijn, maar wie om zich heen kijkt ziet steeds meer mensen die het alleen niet redden. Deze maatschappelijke tweedeling zorgt ervoor dat groepen mensen worden uitgesloten van vele faciliteiten. Vaak hebben ze geen toegang tot sport. Life Goals maakt sport juist voor deze doelgroep weer mogelijk. Omdat we dagelijks zien dat het werkt. Daarom gaat Life Goals de komende jaren bouwen aan een nog sterkere lokale infrastructuur.

 

Ons streven: in elke centrumgemeente een stichting Life Goals
Ons streven is om in elke centrumgemeente een Life Goals stichting op te zetten. Deze stichtingen gaan de samenwerking aanjagen tussen sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Vanuit onze landelijke organisatie zullen wij de lokale stichtingen stimuleren, verbinden en ondersteunen. Met kennis, ervaring, netwerk en andere middelen die nodig zijn om een landelijk netwerk op te bouwen. De eerste stichtingen zijn al van start gegaan. Wie volgt?

Hoe doen we dit?
Sport om kwetsbare mensen in beweging te krijgen. Dat is wat Life Goals doet. Sport kan deze mensen enorm helpen, terwijl juist zij nauwelijks toegang hebben tot het reguliere sportaanbod.
Sport voor onze doelgroep vraagt om maatwerk. Daarom werken we met lokale Life Goals stichtingen die in de regio sportprogramma’s organiseren. De stichtingen doen dat in nauwe samenwerking met sportverenigingen. Op deze manier zetten de Life Goals stichtingen binnen het sociale domein op een beproefde en duurzame manier sportprogramma’s op. Bij lokale Life Goals stichtingen spelen Life Goals Coördinatoren een belangrijke rol. Zij zijn de schakel tussen de landelijke organisatie en de lokale stichting. Zij zijn het gezicht van de lokale stichting. Ben jij een ondernemend type en geloof jij dat je door middel van sport het verschil kan maken voor kwetsbare mensen? Life Goals leidt je op, ondersteunt en faciliteert. 

 

Informatiebijeenkomst Opleiding Life Goals Stichtingen | Life Goals Coördinatoren op 29 maart bij KNVB in Zeist

KNVB Campus | 29 maart 2017 december | 15:00 – 18:00 uur

“Sport has the power to change the world.” Herken jij je in deze quote van Nelson Mandela en wil jij in jouw omgeving het verschil maken? Stichting Life Goals zoekt mensen die samen met ons de uitdaging aan durven gaan.

Op 29 maart aanstaande organiseert Life Goals een informatiebijeenkomst bij de KNVB in Zeist voor geïnteresseerden. Klik hier voor informatie over Life Goals en haar werkwijze.

 

 

 

SIF Utrecht
accounts@sifutrecht.nl