SIF FRIENDS: TIME SPACE

TIME SPACE?


De vier ondernemers Slava, Masha, Kamilia en Maria zijn zelf student in Utrecht geweest en miste in die tijd een goede plek om te studeren. Nadat ze hun studie in Nederland hadden afgerond kriebelde het daarom ontzettend om met Time Space te beginnen. Time space biedt studenten een perfecte studeer omgeving met privé ruimtes, sociale activiteiten en gratis koffie.

Als je kijkt naar Utrecht heb je eigenlijk maar twee opties waar je kan studeren. Of je blijft thuis en hebt de afleiding van onder andere: je dagelijkse klusjes, even een uurtje in bed liggen (of misschien toch wat langer) of afleiding van je huisgenoten. De andere optie is naar de bieb. Alleen zit het er dik in dat je geen plek meer hebt in de drukke tentamenweken en je moet daar altijd zo stil blijven.

 

“ Time space incurrent students to learn a little bit beyond their own culture and their own ‘study bubble’ and meet and learn about others.”Naast de praktische reden dat er weinig goede studieplekken zijn in Utrecht is het sociale aspect van Time space  ook erg belangrijk. Want juist tijdens je studietijd is het belangrijk dat je niet alleen leert uit boeken maar dat je ook kunt leren van elkaar. Time space zorgt dat er genoeg momenten zijn om elkaar te kunnen ontmoeten. Zo zijn er meditatie sessies, energizers en bordspellen in de avond.  

Met dit ondernemersplan zijn de vier ondernemers op Ronald van den Hoff  afgestapt, en die ontmoeting is opgebloeid tot een samenwerking met de eigenaar van Seats2meet en de Serendipity machine. Zo is het nu ook mogelijk om online via de Serendipity machine studenten met elkaar te laten connecten op basis van hun kennis. Zo stimuleert Time space online en offline om studenten te verbinden en samen te leren.

OP WELKE WIJZE DRAGEN JULLIE IETS BIJ AAN EEN BETERE WERELD?


Het onderwijssysteem in Nederland is nu redelijk individualistisch, wat de Time space bedenkers zonde vinden want wanneer studenten samen gekoppeld worden kunnen hele mooie verbindingen ontstaan. Juist het netwerk wat je nu opbouwt kan van bijzonder waarden zijn wanneer je later aan het werk bent. Studenten hebben zo veel meer motivatie en power dan hetgeen waar ze zich nu mee bezig houden. In de toekomst is Time space ook van plan om studenten te koppelen aan sociale ondernemers. Zo willen ze studenten mee laten werken aan projecten die van waarden zijn voor de maatschappij. Geen stages maar echt projecten zodat er iets gedaan kan worden met impact en studenten zich lerenderwijs nuttig voelen. Time space vind het zonde dat er veel tijd en energie gestopt wordt in een project die uiteindelijk wordt uitgeprint en verdwijnt in een kast.

KOM JE OOK EENS LANGS BIJ TIMESPACE?


Social Impact Factory Utrecht deelt uit overvloed de locatie op de tijden dat het rustig is in het gebouw. Let wel op de openingstijden want overdag is de Social Impact Factory een locatie waar sociaal ondernemers komen werken, vergaderen en ontmoeten. Ben je student en opzoek naar een toffe locatie om te werken? Dan is hier de praktische informatie achter Time space.

Locatie: Vredenburgplein 40 Utrecht- vanaf de eerste verdieping.
Openingstijden: Zaterdag en zondag 9:00 – 22:00. Maandag tot vrijdag van 16:00 – 22:00
Gratis koffie, thee, chocomelk en koekjes! En een laag uurtarief.

Like de social media kanalen!
Website
Facebook
Instagram

De Social Impact Factory workshop biedt sociaal ondernemers toegang tot kennis, netwerk en kapitaal. In dit kader bedachten wij de serie ‘ Inspiratie voor de Tribune.’ Ben je trainer en wil je ook een workshop geven in de Social Impact Factory? Meld je dan aan via info@sifutrecht.nl.

 

Esmé van Dijk
esme@sifutrecht.nl