Ontmoet De SIF Friends: Alfa accountants

“ Financiële dienstverlening is een speelveld dat continu verandert. Wat het extra lastig maakt voor (startende) ondernemers om deze veranderingen en regelgeving bij te houden. Wij werken hier vanuit alfa accountants om sociaal ondernemerschap actief te ondersteunen met onze jarenlange ervaring en kennis.”

Wat is de impact die jullie maken?
Wij geloven dat (lokaal) ondernemerschap de duurzame motor is van de economie en die motor willen we draaiende houden en krachtiger maken. De impact die wij bij alfa accountants maken is te zien in de resultaten van MKB-ondernemers die wij optimaliseren en ondersteunen zodat zij ook op lange termijn waarde kunnen creëren.

Hoe werken jullie?
Dat doen we door brede financiële kennis lokaal aan te bieden en te verbinden met specialistische branchekennis. Onze landelijke organisatie met decentrale kantoren is hier volledig op ingericht. Alfa wilt een eerlijke, transparante organisatie zijn waarbij de klant centraal staat. Wat het extra leuk maakt om te werken voor Alfa, is dat alle medewerkers de kans krijgen om mede-eigenaar te worden van de organisatie. Iedereen met een vast dienstverband kan certificaten kopen. Wij verdienen dus direct mee in de winsten van Alfa. Zo ben ik niet alleen voor de organisatie, maar ook voor mezelf aan de slag.

Waarom zijn jullie bij SIF komen werken?
Financiële dienstverlening is een speelveld dat continu verandert. Wat het extra lastig maakt voor (startende) ondernemers om deze veranderingen en regelgeving bij te houden. Wij zijn hier komen werken om sociaal ondernemerschap actief te ondersteunen met onze jarenlange ervaring en kennis. Naast dat Alfa partner is van de Social Impact Factory Utrecht komen wij hier standaard elke woensdag om ondernemers te helpen met financiële en fiscale vraagstukken. Dat doen wij in het wekelijkse Roy & Friso vragen uurtje. Het is inspirerend om te zien dat de ondernemers hier werken vanuit een drive om de wereld te verbeteren en niet vanuit eigenbelang om hier zelf heel rijk van te worden. Naast die inspiratie die het oplevert wordt het voor ons ook duidelijk wat er leeft onder deze tak van ondernemen. De Social Impact Factory Utrecht zorgt dat wij in contact kunnen komen met de ondernemers en inzichtelijk krijgen welke vraagstukken veel voorkomen onder deze groep. Uiteindelijk willen wij dat sociale ondernemers op een gezonde manier kunnen ondernemen waarbij kennis van geld verdienen en regelgeving een belangrijk onderdeel is om die sociale impact te kunnen vergroten.

Esmé van Dijk
esme@sifutrecht.nl