Over Social Impact Factory

Wij willen sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal maken!

 

Sociaal ondernemen is voor ons ondernemen met een maatschappelijke missie. Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te bereiken. Het doel van de sociale onderneming is maatschappelijke meerwaarde creëren, ook wel ‘impact’ genoemd.

Dit doen wij door zelfstandige ondernemers, startups, scale-ups en grote organisaties samen te brengen op een fysieke broedplaats. Kom jij bij ons werken, vergaderen, een event organiseren of bezoeken? Ontmoet andere ondernemers met een passie voor sociaal ondernemerschap en inspireer elkaar. Wij bieden graag toegang tot een eco-systeem, informeren je over mogelijkheden en inspireren jou om nòg beter te worden!

Het idee van de Social Impact Factory Utrecht ontstond tijdens de Social Enterprise Day 2014 in Utrecht. Tijdens dit event kwamen heel veel mensen bij elkaar die met hun project of onderneming sociale impact willen realiseren. Wat ze deden werd niet gedreven door een streven naar winst, maar door een wens om oplossingen te vinden voor actuele problemen in de maatschappij. Gedurende de Social Enterprise Day 2014 werd de toegevoegde waarde van het samenbrengen van deze heterogene groep mensen duidelijk. Hoe geweldig zou het zijn als de inspiratie en het verrijken van elkaars netwerk niet gekoppeld was aan een event maar een permanente vorm zou aannemen? De eerste stap was de oprichting van de Stichting Social Impact Factory: een platform waar partijen elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken rondom maatschappelijke vraagstukken. De ambitie hield daar niet op: hoe geweldig zou het zijn als we op een A-locatie in Utrecht de landelijke hotspot van sociaal ondernemerschap neer konden zetten?! Wat drie jaar geleden begon als een droom wordt nu werkelijkheid: de landelijke hotspot op het gebied van sociaal ondernemerschap in hartje Utrecht.