Too Good To Go

Wat is er aan de hand? 

Wereldwijd wordt ruim een derde van het eten verspild. In Nederland ligt de hoeveelheid voedselverspilling voor de totale voedselketen inclusief de consument tussen 1,7 en 2,5 miljoen ton met een waarde van 440 miljoen euro per jaar. Dit terwijl er wereldwijd ook nog veel plekken zijn waar mensen honger hebben.

In Denemarken zijn mooie initiatieven gestart die samen het verschil maken. In de afgelopen 5 jaar heeft Denemarken zijn voedselverspilling met 25% verminderd. Mede dankzij initiatieven zoals Too Good To Go. Een mobiel platform dat ondernemers de mogelijkheid geeft om eten dat vandaag nog goed is, maar morgen niet meer verkocht kan worden, alsnog bij de consument op een bord te laten belanden.

Too Good To Go is op 22 januari 2018 gelanceerd in Nederland. Wij proberen hier samen met de consumenten en ondernemers voedselverspilling te minimaliseren, want Nederland is een flinke verspiller binnen Europa.

Wat is Too Good To Go? 

Too Good To Go is een app waar gebruikers kunnen zien waar in de buurt eten over is. Ze bestellen en betalen dit eten voor een gereduceerd bedrag direct in de app en komen het op een voor jullie gewenst moment ophalen. Hetgeen wat de consument koopt is een Magic Box. Een verrassingspakket met eten dat de volgende verkoopronde niet haalt.

Een makkelijke en creatieve manier om je waste-% te verminderen en de kosten te dekken van je derving. Daarnaast is het een boost voor je imago en een handige tool om nieuwe consumenten te leren kennen.

Ben jij of ken jij een ondernemer en vind je het zonde om goed eten weg te gooien? Bekijk voor meer informatie onze blog van Too Good To Go of kom direct in contact door een Mail te sturen.

Esmé van Dijk
esme@sifutrecht.nl