Travel Impact Lab

Travel Impact Lab

Het Travel Impact Lab verbindt startups, studenten en gevestigde reisorganisaties met elkaar door programma’s te ontwikkelen rondom innovatie en impact. Zij geloven dat de kracht van innovatie vooral zit in het ontmoeten van anderen. Van elkaar leren, kennis delen, andere perspectieven zien en begrijpen.

Op regelmatige basis worden middagen en avonden georganiseerd waarbij mensen elkaar ontmoeten. Zo vindt er maandelijks een  Lab Sparring Sessie plaats: een evenement waar startups in gesprek gaan met de gevestigde reisorganisaties. Ook organiseren we meetups, events en delen we informatie in de LinkedIn Groep.

Naast deze vaste evenementen hebben we programma’s ontwikkeld voor korte of langere duur, die startups en reisorganisaties volgens de Lean Startup methodiek helpen om succesvol te innoveren. We organiseren masterclasses, sprints en accelerators. Hierbij maak je samen met andere impact start-ups en innovatieteams van reisbedrijven het reisconcept marktklaar.

Onze doelstellingen

  • Startups, studenten, docenten en reisorganisaties te verbinden om een cultuur te creëren gericht op innovatie en positieve verandering.
  • Startups helpen van idee tot realisatie, met versnellers, financiering, toegang tot klanten en verbindingen met overeenkomende bedrijven.
  • Reisorganisaties helpen bij het bouwen en aanmoedigen van een cultuur van innovatie en het creëren van een diverse portfolio van impact-innovaties.
  • Impact een belangrijke KPI maken in elk reisbedrijf in Nederland (en daarbuiten).
  • Zorgen dat impact maken een gegeven wordt in plaats van een toevoeging.

Hoe kun je meedoen?

We starten met kennismaken. Dit kan bijvoorbeeld tijdens de Lab Sparring Sessie. Iedereen is welkom om ons te ontmoeten en met ons in gesprek te gaan.

Aanmelden kan door contact op te nemen met Loes van Kooten.

Contactgegevens:

T: +31(0)615138667
E: [email protected]
W: www.travelimpactlab.nl

Sustainable Development Goals (SDG’s)

SDG

SDG 9. Industrie, innovatie en infrastructuur

Binnen het Lab staat innovatie met een positieve impact op de wereld centraal. Onze community en bijhorende diensten zijn erop ingericht dat we succesvoller kunnen innoveren met elkaar. SDG 17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken.

SDG 17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Travel Impact Lab bouwt aan een innovatief ecosysteem  en richt zich op een duurzame transitie. Met elkaar werken we aan impactvolle innovatie in de reisbranche. We realiseren dit ondermeer door een beweging te starten waarin we gevestigde organisaties, start-ups, onderwijs, pioniers en anderen met elkaar verbinden.